Stan Lee’den X-Men ve Fantastic Four Açıklaması

15.09.2017 10:05
Stan Lee’den X-Men ve Fantastic Four Açıklaması

Marvel Comics efsanesi çizgi roman yazarı Stan Lee, Marvel Sinematik Evreni’nin (MCU), X-Men ve Fantastic Four’daki bütün karakterlerin kullanım haklarını geri almak istediğini söyledi. 

Marvel, çizgi roman dünyasında X-Men, Spider-Man, Fantastic Four ve Avengers'taki bütün karakterlerin sahibi. Çizgi romanlarda hepsi aynı evrende yer alıyor. Filmler içinse aynı şey geçerli değil. Marvel, geçtiğimiz yıllarda maddi sebepler için X-Men, Fantastic Four, Spider-Man ve hatta Iron Man'in film haklarını başka stüdyolara satmıştı. Iron Man ve Spider-Man yuvaya geri dönse de karakterlerin tamamı için aynı şey söz konusu değil. 

MCU hayranları, Marvel’ın ünlü süper kahramanlarının yaratıcısı olan Stan Lee’nin yeni açıklamasıyla heyecanlandı. ABD’deki Nashville Wizard World Comic Con etkinliğinde konuşan Stan Lee, “MCU, er ya da geç, bütün karakterlerin haklarını geri alacak. Üzerinde çalışıyorlar. X-Men filmleri hazırlığı var. Endişelenmeyin. Önümüzdeki birkaç yıl içinde, vakit ayırabileceğinizden çok daha fazla Marvel süper kahramanı elde edeceksiniz” ifadelerini kullandı. 

Bununla birlikte, halen X-Men ve Fantastic Four’un yayın haklarını elinde bulunduran 20th Century Fox Stüdyoları, 2021 yılına kadar 6 film çekileceğini duyurdu. Bunlar arasında New Mutants, Deadpool 2 ve X-Men: Dark Phoenix de bulunuyor.