Kısa Film: 'Türk Milleti Hazırdır'

14.07.2008 13:57
Kısa Film: 'Türk Milleti Hazırdır'

Daha önce iki farklı projede canlandırdığı “Atatürk” rolleri ile tanıdığımız İzmir\'li sanayici Yavuz Hekim, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na yetiştirmek üzere "Türk Milleti Hazırdır" isimli kısa filminin çalışmalarına başladı.

Yazar İpek Çalışlar\'ın romanından uyarlanan belgesel filmde ve Mustafa Altıoklar’ın yapımcılığını üstlendiği “Emret Komutanım” dizisinin özel bölümünde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk\'ü canlandıran Hekim, yapımcılığını kendisinin  yapacağı kısa filmde yine “Atatürk” rolünde karşımıza çıkacak.

Filmin dikkat çeken özelliklerinden biri ise, Atatürk’ün çok iyi Fransızca konuştuğunu gösteren Fransızca dialog sahnesi olacak.
 
Genç sanayici Yavuz Hekim, Cumhuriyet Bayramı’na yetişmesi planlanan “Türk Milleti Hazırdır” adlı yapımın ardından Atatürk\'ün anılarını içeren kısa filmler çekmeye devam edeceğini belirtti.

İşte “Türk Milleti Hazırdır”ın Konusu
 
Kurtuluş Savaşı sonrası Hatay, anayurt dışında kalmış ve hangi ülkeye katılacağını kendisi seçmesi istenmiştir. Bu süreç içinde bir Fransız elçisi Atatürk ile görüşme talep eder. Teklifi kabul edilir. Atatürk\'un odasına girer ve direkt olarak \'Fransız hükümeti olarak Hatay\'ı almak istiyoruz\' der.

Kısa bir sessizlikten sonra Atatürk telefona uzanır. Elçi, Türkiye\'nin Kurtuluş Savaşı sonrası harap durumda olduğunu ve kalkınmak için maddi desteğe ihtiyacı olduğunu bilmektedir. Ve Fransa, Hatay karşılığında gereken maddi desteği Türkiye\'ye verecektir. Elçi tam para konusundan söz edecekken, Atatürk telefonda konuşmaya başlar:

“-Paşam, iyi günler dilerim. Az önce Fransız Hükümeti’nden bir elçiyle görüştüm. Hatay\'ı almak istediklerini sölediler. Hazırmıyız ?

Telefondaki ses dışarıdan duyulabilecek bir şekilde “Hazırız Paşam” der.
Atatürk telefonu kapatır ve elçiye dönerek, kendisine konuşma fırsatı vermeden şöyle der: “Türk milleti hazırdır. İstediğiniz zaman gelip Hatay’ı alabilirsiniz.”

* Yavuz Hekim ile gerçekleştirdiğimiz özel röportajı okumak için tıklayın.