Angeline Jolie'nin Yeni Filmi Unbroken'dan İlk Bilgiler Geldi!

22.10.2013 16:58
Angeline Jolie'nin Yeni Filmi Unbroken'dan İlk Bilgiler Geldi!

Oscar ödüllü® Angelina Jolie, Laura Hillenbrand’ın popüler kitabından uyarlanan ve Louis “Louie” Zamperini’nin hayatını anlatan destansı dramın yapımını ve yönetmenliğini üstleniyor. 1957’de Zamperini’nin hayat hikayesini anlatma hakkının alınmasıyla başlayan ve Tony Curtis’in Spartacus’dan sonra rol alacağı ilk proje olması planlanan yapım, Universal Pictures’da uzun bir geçmişe sahip. 

 

Hollywood tepelerinde komşu olan Jolie ve Zamperini, filmin gelişim aşamasında yakın arkadaş olmuşlar. Yönetmen ve  yapımcı Jolie, aylar süren hazırlıklar sırasında savaş kahramanından yaşadığı inanılmaz olayları dinlemiş. Zamperini’nin ilk yarışlarından birinde kazandığı bir altın koşu ayakkabısı kolyesini hediye ettiği Jolie ilerleyen aylarda Avustralya’da filmi yönetirken bu kolyeyi her gün takacağını belirtiyor.

 

Louis Zamperini’yi başroldeki Jack O’Connell canlandıracak. O’Connell, canlandıracağı adamın inanılmaz yeteneğini ilk ağızdan dinlemek üzere son zamanlarda Zamperini’nin evinde birkaç öğleden sonra geçirmiş. Ziyaretlerinden birinde O’Connell, Zamperini’nin 2. Dünya Savaşı’nda giydiği bombacı ceketini görünce giymek için izin istemiş, Zamperini de memnuniyetle izin vermiş. Ceket, O’Connell’ın üstünde çok iyi durmuş ve o an O’Connell’ için bu efsanevi kahramanın hayatını yaşadığı ilk anlardan birine dönüşmüş.

 

Film, Laura Hillenbrand’in “Unbroken: A World War II Story of Survival, Resilience, and Redemption” kitabından uyarlandı. Hillenbrand ayrıca “Seabiscuit: An American Legend” adlı kitabın da yazarı... Universal, kitabın haklarını Aralık 2010’da aldı.  

 

Unbroken” 2010’da basıldığından bu yana 14 haftası birinci sırada olmak üzere 145 haftadan uzun bir süre The New York Times’ın çok satanlar listesinde kaldı ve tüm dünyada yaklaşık 3.5 milyon adet kopya sattı. Kitabın genç-yetişkin versiyonu bu ilkbaharda Random House tarafından yayımlanacak.

 

 “Unbroken” Time dergisi tarafından En İyi Kurgu Dışı Kitap seçilmiş ve Los Angeles Times’ın kurgu dışı dalında yılın kitabı ünvanını da almıştır.

 

UNBROKEN, Ocak 2015’te vizyona girecek.

 

FİLMLE İLGİLİ GÖRÜŞLER: 

 

ANGELINA JOLIE: “Bu büyük adama layık bir film yapmak zor olacak. Bu şansa sahip olduğum için büyük onur duyuyorum ve Louie’nin ilham veren hikayesine hayat vermek için elimden geleni yapacağım. Filmde yer alan herkes bu büyük sorumluluğu paylaşıyor. Laura’nın bütün okuyucuları ve Louie’yi seven ve ona hayran olan herkes gibi ben de ondan çok şey öğrenmiş olan bir hayranıyım. Beni çok daha iyi bir insan yaptı.”

 

LOUIS ZAMPERINI: “Angelina, işini bilen biri ve bu hikayeyi doğru şekilde anlatacağını biliyorum. Laura’nın kitabının zor zamanlar geçirdikleri sırada kendilerine yardım ettiğini söyleyen birçok insanla konuştum ve çok sayıda mektup aldım. Filmin de aynı mesajla çok daha fazla insana ulaşacağına inanıyorum.”