Tuncel Kurtiz Hayatını Kaybetti

27.09.2013 12:42

Usta aktör Tuncel Kurtiz, 77 yaşında hayatını kaybetti.

Ünlü aktörün Etiler'deki evinde düşerek kafasını çarptığı iddia ediliyor. Hastaneye kaldırılan Kurtiz, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

1936'da Bilecik'te doğan Tuncel Kurtiz, üniversitede kısa bir süre hukuk fakültesinde, daha sonra ise filoloji, felsefe, psikoloji ve sanat tarihi bölümlerinde okudu; ancak hiçbirinden mezun olmadı. İlk kez 1959 yılında Dormen Tiyatrosu'nda oyunculuğa başlamış olan sanatçı, birçok sinema filminde rol aldı. Tunç Okan'ın Otobüs, Yılmaz Güney'in Sürü ve Duvar filmlerinde oynadı. 1981 Antalya Altın Portakal Film Festivalinde en iyi senaryo ödülünü Nurettin Sezer ile birlikte kaleme aldığı Gül Hasan filminin senaryosuyla kazanmıştır.

Son yıllarda daha çok TV dizilerinde oynayan ünlü oyuyncu, Hacı ve Asi adlı TV dizilerinde başrol oynamıştır. 2009'da yayına başlayan Ezel adlı dizide Ramiz Dayı karakterini canlandırmış ve popülerliği artmıştır. Tuncel Kurtiz son olarak Muhteşem Yüzyıl dizisinde Ebu Suud rolünde oynamıştı. Son sinema filmi ise Şubat ayında gösterime giren Mutlu Aile Defteri'ydi.

Ünlü oyuncuya sinemalar.com olarak Tanrı'dan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine baş sağlığı dileriz.