El-Cin Hollywood Filmlerini Geride Bıraktı

30.04.2013 17:10
El-Cin Hollywood Filmlerini Geride Bıraktı

Hasan Karacadağ’ın 5. korku filmi El Cin’in gişe başarısı devam ediyor. Vizyonda 4. haftasını giren film, yüksek bütçeli Hollywood yapımlarını geride bırakarak, 311 bin seyirci sayısına ulaştı.

 

Türk korku filmi ‘El Cin’ gişesiyle Hollywood’un büyük bütçeli korku filmlerinin tamamını geçti:

 

 

Vizyondaki Kötü Ruh, Texas Katliamı, Lanetli Kan, Koleksiyoncu 2, Lanet ve Mama gibi yapımlar Amerika’da büyük ses getiren filmler olmasına rağmen, tamamının yaptığı izleyici sayısı, El Cin filminin tek başına yaptığı gişeye ulaşamıyor.

 

Filmin dağıtımcısı UIP:

El Cin’in vizyona girdiği ilk 3 hafta gişesinde hiç düşüş olmadı. Bu da filmin izleyici tarafından beğenildiğini ve birbirine tavsiye edildiğini gösteriyor.

 

Yönetmen Hasan Karacadağ: 

Öncelikle hikayeniz sağlam olmalı. El Cin filminde gerçekten izleyiciyi yakalayan ve herkesin başına gelebilecek bir korku öyküsü var. Türk izleyicisini vampir, zombi, hayaletle korkutamayacağınızı Dabbe filmimden bugüne söylüyorum. Biz sadece kendimize ait masalların karanlık ve bilinmeyen sakinlerinden yani cinlerden korkarız

 

Fulya Zenginer’in başrolünde yer aldığı El Cin filmi, vizyona girdiği ilk haftadan itibaren sosyal medyada paylaşılan iyi yorumlar ve tavsiyelerle salon ve seyirci sayısını koruyor. Fragmanı, Hollywood sitelerinde de manşet olan film, 169 sinema salonunda Türk korku filmi severlerle buluşmasına devam ediyor.

 

Hasan Karacadağ’ın senaryosunu yazıp, yönettiği El Cin filmi, Doğu’nun unutulmuş masalları arasında kaybolmak üzere olan ve “üç harfliler” diyerek geçiştirilen ‘cinler alemi’ hakkında çok az bilinen bir detaydan yola çıkıyor. Başrollerini başarılı genç oyuncular Fulya Zenginer, Serdal Genç, Oğuzhan Yıldız, Hande Kaptan ve Alper Kadayıfçı paylaştığı film, karanlık ve bilinmeyen dünyalara ait daha önce hiç anlatılmamış bir sırra, insanoğlundan daha eski tarihleriyle gecenin örtüsü altına gizlenmiş kindar gözleyicilere yani cinlere, öte alemin bilinmeyen sakinlerine odaklanıyor.

 

Yakında Sinemalarda! 

Hasan Karacadağ’ın yönettiği ‘D@bbe: Bir Cin Vakası 2’ 2 Ağustos 2013’te Sinemalarda!

Hasan Karacadağ’ın yönettiği ‘el-Nazar’ 29 Kasım 2013’te Sinemalarda!