Bilkent Sinefest’13 Düzenleniyor

24.04.2013 14:08
Bilkent Sinefest’13 Düzenleniyor

 

Bu yıl 3.sü Kültür Bakanlığı’nın ana sponsorluğunda düzenlenen Bilkent’in sinema festivali; Sinefest, 26 Nisan’da başlıyor. Bilkent’in genç ama tecrübeli kulüplerinden SET’in düzenlediği festivalde, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da bir önceki senenin gösterime girmiş filmleri arasından, organizasyon ekibi tarafından yapılan seçki gösterilecek. Gösterimlerin yanı sıra, gösterilecek filmlerin ekipleri ve sinemanın duayen isimleri ile festival süresince söyleşiler düzenlenecek; yapılacak atölyeler ile isteyenler usta isimlerin tecrübelerinden faydalanma imkanı bulacak. Bilkent’in sinema festivali 5 Mayıs tarihinde Bilkent Üniversitesi’nde düzenlenecek ödül töreni ve bir konser ile son bulacak.

 

Sinefest’13’te söyleşilere katılımı kesinleşen isimler şöyle:

 

Atilla Dorsay (Sinema Eleştirmeni), Berk Hakman (Oyuncu), Caner Alper (Yönetmen), Demir Demirkan (Müzisyen), Ercan Kesal (Oyuncu), Erhan Arsever (Yönetmen), Erkan Avcı (Oyuncu), Hatice Aslan (Oyuncu), Mehmet Binay (Yönetmen), Mehmet Özgür (Oyuncu), Onur Ünlü (Yönetmen), Tolga Tekin (Oyuncu), Yeşim Ustaoğlu (Yönetmen)

 

Bu yıl gösterilecek filmler ise şöyle;

 

Ateşin Düştüğü Yer, Çakallarla Dans, Gözetleme Kulesi, Güzel Günler Göreceğiz, Uzun Hikaye, Tepenin Ardı, Vücut, Zenne.

 

Gösterim ve söyleşilerin yanında festival süresince çeşitli sinema atölyeleri düzenlenerek, katılımcılara sinemanın temel unsurlarına dair sertifikalı eğitimler verilecek.

 

Sen Aydınlatırsın Geceyi de Sinefest’te

 

Onur Ünlü’nün çok konuşulan, vizyona girmeyecek olması ile aranan, ödüllü filmi Sen Aydınlatırsın Geceyi, 27 Nisan tarihinde Sinefest kapsamında Bilkentliler ile buluşacak. Gösterim sonrasında Onur Ünlü ve film ekibinin katılacağı söyleşi ile Bilkentliler sinema ve televizyon dünyasının aranan isimleri ile sohbet imkanı bulacak.

 

5 Mayıs’ta Ödüller Sahiplerini Bulacak

 

Demir Demirkan, Berk Hakman, Hatice Aslan, Mehmet Özgür gibi birçok ünlü ismin katılacağı Sinefest Ödül Gecesi, 5 Mayıs tarihinde Bilkent Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek. Gecede 11 kategoride Bilkent Üniversitesi öğrencileri ve akademik kadrosu ve mezunlarının oyları ile belirlenen ödül sahipleri, ödüllerini alacaklar. Sinema dünyasının en iyileri ile Bilkentlileri buluşturacak gece bir konser ile sona erecek.

 

Festivale dair güncel bilgiler Bilkent Sinefest Facebook ve Twitter sayfalarında, sinefestbilkent.com adresinde.