Cem Yılmaz, Yılmaz Erdoğan ve Şahan Gökbakar gibi komedyenlerin filmlerini beyaz perdede gördükten sonra sıra Ata Demirer’e geldi. En son “Osmanlı Cumhuriyeti”nde izlediğimiz Ata Demirer, kendine gelen senaryoları beğenmeyince bu kez filmin senaryosunu da kendi yazmış. Yönetmen koltuğunda ise daha önce “Döngel Karhanesi”ni yöneten Hakan Algül oturuyor. Demirer’e eşlik eden isimse Demet Akbağ. Film bir kere bu iki önemli ismin varlığıyla dikkat çekiyor. Ancak sadece iki isimden ibaret bir film çıkmıyor ortaya.
“Eyvah Eyvah”, Çanakkale – Geyikli’de dedesi ve ninesiyle yaşayan klarnetçi Hüseyin’in hikayesi. Bir şekilde hayatına devam eden bu arada da bir hemşireye sevdalanan Hüseyin, hayatını değiştirebilecek bir haberle İstanbul yollarına düşüyor. Burada önce hemşerisi Terzi Ramiz’i buluyor. Ramiz’in dükkânında da hayatı, daha sonra aynı yolda yürüyeceği, gece kulüplerinin en çok iş yapan solisti Firüzan’la kesişiyor. Bundan sonra da olaylar birbirini takip ediyor. Filmde bir kere gerçekten çok güzel oyunculuklar izliyoruz. Ata Demirer’in Trakyalı şivesi ve tavırları zaten stand up gösterilerinden tanıdık ve bir o kadar da başarılı. Ayrıca film için gerçekten de klarnet ustası Serkan Çağrı’nın babasından ders alarak klarnet çalmayı öğrenmiş, marifetlerini film boyunca izliyoruz. Demet Akbağ’a gelince son yıllarda Türkiye’nin yetiştirdiği en önemli kadın komedyenlerden biri olduğunu bir kez daha kanıtlıyor bu filmle. Canlandırdığı Firuzan karakterinde her gün ekranda gördüğümüz Seda Sayan, Demet akalın, Lerzan Mutlu gibi isimlerin bir karmasını görüyoruz. “Bir Demet Tiyatro”da canlandırdığı Züleyha karakteriyle aynı paralelde gibi ancak tamamen başka bir kimlik izliyoruz. Bu arada Firuzan’ın bir burç dergisi için yapılan fotoğraf çekimindeki kostüm ve makyajları gerçekten yaratıcı ve eğlenceli olmuş. Artı onlara eşlik eden Salih Kalyon, Bican Günalan, Tanju Tuncel, Bülent Şakrak gibi isimleri de es geçmemek lazım.
Son yıllarda Türkiye’de pek çok komedi filmi yapılıyor. Ancak sadece gişeyi hedefleyip ucuza ve kolaya kaçılınca kalitesiz filmleri üst üste izliyoruz. “Eyvah Eyvah” bir kere samimiyetiyle pek çok filmden ayrılıyor. Gerçekten bizden bir hikaye var ortada; -mış gibi olan, naylon karakterler üzerine dönmüyor hikaye. Film boyunca hikayenin içinde olup gerçekten eğleniyorsunuz. Esprilerin düzeyi çok iyi ayarlanmış. Ne yerlerde geziyor ne de havalarda. Son üç yıl içinde 3 filmini izlediğimiz bir serinin yandaşları “filmlerin amacı sadece güldürmek” diyor.”Eyvah Eyvah” bu işin aslında nasıl yapılacağının çok iyi bir ispatı. Sinema eleştirmenleri hep “sanat” diye tutturmuyor oysa. Sinema içinde türler vardır bunlardan biri de “izle – unut” denen iyi vakit geçirme filmleridir. Amaç film boyunca izleyiciyi eğlendirmektir. Bunu; sıkmadan, sululuklara bulaşmadan, tempoyu düşürmeden yapmak marifet ve bu film bunu kesinlikle başarıyor. Eli yüzü düzgün, izleyiciye doğru anlatılmış bir Türk filmi izlemek ve gerçekten iyi zaman geçirmek istiyorsanız bu şansı değerlendirin.