Tolga Karaçelik’in Yeni Filmi "Saykoterapi"nin Özel Gösterimine Büyük İlgi!

04.04.2025 16:16
Tolga Karaçelik’in Yeni Filmi

Tolga Karaçelik’in yazıp yönettiği yıldız kadrolu filmi “Saykoterapi: Bir Seri Katil Hakkında Yazmaya Karar Veren Yazarın Sığ Hikâyesi” için özel gösterim yapıldı!

Tolga Karaçelik’in yazıp yönettiği ve İngilizce çekilen ilk uzun metraj filmi olan “Saykoterapi: Bir Seri Katil Hakkında Yazmaya Karar Veren Yazarın Sığ Hikâyesi”, 4 Nisan’da New York’ta vizyona girdi. Filmin gösterimi, şehrin en önemli sanat sinemalarından IFC Center’da iki gün üst üste düzenlenen özel gösterimlerle gerçekleştirildi.

2-3 Nisan tarihlerinde yapılan bu özel etkinliklerde Karaçelik’e, başrol oyuncuları Steve Buscemi, Britt Lower ve John Magaro da eşlik etti. Gösterimler sonrası gerçekleşen söyleşide ekip, izleyicilerin sorularını yanıtladı.

Kara komedi türündeki film; boşanma sürecinde olan bir yazarla, ona hem evlilik hem de yeni kitabı için seri cinayet yöntemleri konusunda danışmanlık yapan emekli bir seri katilin ilginç dostluğunu konu alıyor.

Tribeca Seyirci Ödüllü film, Türkiye’ye geliyor

Orijinal adı “Psycho Therapy: The Shallow Tale of a Writer Who Decided To Write About A Serial Killer” olan film, dünya prömiyerini geçtiğimiz yıl 2024 Tribeca Film Festivali'nde yaptı ve Seyirci Ödülü’nün sahibi oldu.

Filmin Türkiye vizyon tarihi ise 18 Nisan 2025 olarak açıklandı. “Saykoterapi”, ayrıca 44. İstanbul Film Festivali kapsamında Altın Lale için yarışacak.

Film kadrosundaki ünlü isimlerle de dikkat çekiyor

Saykoterapi”nin 22 gün süren çekimleri New York’un çeşitli noktalarında gerçekleştirildi. Post prodüksiyon süreci ise New York, Los Angeles ve İstanbul’da tamamlandı.

Yapımcı kadrosunda Sinan Eczacıbaşı, Alihan Yalçındağ, Scott Aharoni, Wren Arthur, Steve Buscemi (Olive Productions), Tolga Karaçelik ve Alex Peace Power yer alıyor.

Uygulayıcı yapımcılar arasında Britt Lower, John Magaro, Kanat Doğramacı (Asteros Film), Ali Yürüer, Aret Taşçıyan ve Irmak Pakdemir (Pakpictures) bulunuyor.

Görüntü yönetmenliğini, Emmy ödüllü Natalia Kingston (Black Bird), prodüksiyon tasarımını ise “American Honey” ve “Hanna” gibi yapımlardan tanıdığımız Lance Mitchell üstleniyor. Filmin müzik süpervizörlüğünü Emmy ödüllü Ciara Elwis yürütüyor. Kurgu ise Evren Luş imzası taşıyor.

Filmin dünya hakları, ABD’nin önde gelen ajansları CAA Media Finance ve UTA tarafından temsil ediliyor.

Kaynak: BKZ İletişim