Disney’nin canlı-aksiyon uyarlaması "Pamuk Prenses" (Snow White) ilk gösteriminde olumlu yorumlar topladı!
Disney’nin canlı aksiyon uyarlaması "Pamuk Prenses" (Snow White), Hollywood galasında izleyicilerle buluştu ve ilk tepkiler, filmin "Disney büyüsünü yeniden yakalayan görsel bir şölen" olduğu yönünde.
Variety film eleştirmeni Katcy Stephan, filmin başrol oyuncusu Rachel Zegler'ı "parlayan bir süpernova" olarak tanımlarken, yapımı "görsel bir ziyafet" olarak nitelendirdi. Stephan, yeni müzikal sahnelerin çok etkileyici olduğunu ve senaryonun kahramanına yeni bir derinlik kattığını belirterek "Pamuk Prenses’in babasının ona inandığı lider olma arzusunun filme çok iyi yansıtıldığını" söyledi.
Filmhounds dergisinden Paul Klein ise filmi "sağlam bir yapım" olarak nitelendirdi ancak CGI ile oluşturulan yedi cüceleri eleştirdi. "Gerçekten pişman olabilirim ama 'Pamuk Prenses' iyi bir film. Açılış şarkısını ve Kraliçe’nin kötücül müzikal sahnesini özellikle beğendim. Zegler başrolde harikaydı ve Gadot oldukça eğlenceliydi. Ancak CGI cüceler gerçekten hayal kırıklığı yaratıyor, bu seçim oldukça garip" dedi.
"Pamuk Prenses" filmi, yapım süreci boyunca birçok tartışmayla karşı karşıya kaldı. Çekimlerin aslında Mart 2020'de başlaması planlanıyordu ancak Covid-19 pandemisi nedeniyle yapım süreci Mart 2022’ye ertelendi.
Filmin başrol oyuncusu Rachel Zegler, Disney hayranlarını kızdıran bazı açıklamalarıyla gündeme gelmişti. Orijinal animasyonu "demode" olarak nitelendiren Zegler, Disney prensi için de "Pamuk Prenses’i kelimenin tam anlamıyla takip eden bir karakter" yorumunu yapmıştı. "O, prens tarafından kurtarılmayı bekleyen bir kız olmayacak. Gerçek aşkı hayal etmeyecek. Kendi liderlik potansiyelini keşfetmeyi hayal edecek."
Öte yandan "Game of Thrones" dizisinin Emmy ödüllü yıldızı Peter Dinklage, filmin CGI ile oluşturulan yedi cüceler kullanmasını eleştirmişip şu ifadeleri kullanmıştı; "Bunu kimseyi küçümsemek için söylemiyorum ama bu karara şaşırdım. Latin bir aktrisin Pamuk Prenses olarak seçilmesiyle övünüyorsunuz ama hala 'Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler' hikayesini anlatıyorsunuz. Bir adım geri atıp ne yaptığınıza bakmalısınız."
Merakla beklenen "Pamuk Prenses", 21 Mart'ta sinemalarda gösterime girecek.
"Pamuk Prenses" filminin konusu ne?
Marc Webb'in yönetmen koltuğunda oturduğu "Pamuk Prenses", Disney’in 1937 yapımı animasyon klasiğinin yeniden tasarlanmış bir versiyonu olarak karşımıza çıkıyor. Film, üvey annesi Kötü Kraliçe (Gal Gadot) tarafından krallığından sürülen Pamuk Prenses’in, ormanda yedi cücelerle tanışarak krallığını geri alma mücadelesini anlatıyor.
Kaynak: Variety