Daniel Day-Lewis Oyunculuğa Geri Dönüyor!

02.10.2024 16:20
Daniel Day-Lewis Oyunculuğa Geri Dönüyor!

Daniel Day-Lewis, oğlunun çekeceği filmde rol alacak!

Kendi kuşağının en büyük oyuncularından biri olarak kabul edilen Daniel Day-Lewis, sinemadan yedi yıl uzak kaldıktan sonra geri dönüyor. Day-Lewis, oğlu Ronan Day-Lewis'in ilk yönetmenlik denemesi olan “Anemone” filminde rol alacak.

Baba-oğulun birlikte yazdığı film, babalar, oğullar ve erkek kardeşler arasındaki karmaşık ilişkilerin yanı sıra "aile bağlarının dinamikleri"ni de eksenine alıyor. Daniel Day-Lewis’ın yanı sıra kadroda Sean Bean, Samantha Morton, Samuel Bottomley ve Safia Oakley-Green gibi önemli isimler bulunuyor.

Filmin yapımını üstlenen Focus Features’ın başkanı Peter Kujawski yaptığı bir açıklamada şunları söyledi: "Ronan Day-Lewis gibi parlak bir görsel sanatçıyla ilk uzun metrajlı filminde Daniel Day-Lewis'in yaratıcı işbirlikçisi olarak ortak olmaktan büyük heyecan duyuyoruz. Gerçekten olağanüstü bir senaryo yazdılar ve biz de onların ortak vizyonunu Plan B'deki ekiple birlikte izleyicilere sunmayı sabırsızlıkla bekliyoruz."

Daniel Day-Lewis, 2017 yılında “Phantom Thread” filminin vizyona girmesinden önce oyunculuğu bırakacağını açıklamıştı ancak emekliliğine dair bir neden belirtmemişti. Oyuncunun sözcüsü yaptığı açıklamada, "Yıllardır birlikte çalıştığı tüm kişilere ve izleyicilere son derece minnettar. Bu özel bir karar ve ne kendisi ne de temsilcileri bu konu hakkında daha fazla yorumda bulunmayacaklar." ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Variety