Ünlü Sanatçı Tomris Giritlioğlu Hayatını Kaybetti.

23.09.2024 20:26
Ünlü Sanatçı Tomris Giritlioğlu Hayatını Kaybetti.

Türk sinemasının ve televizyon dünyasının önemli isimlerinden Tomris Giritlioğlu 67 yaşında hayatını kaybetti.

Uzun yıllar boyunca yönetmenlik, yapımcılık ve senaristlik yapan Tomris Giritlioğlu, Türk sinemasına birçok unutulmaz eser kazandırdı. Özellikle "Salkım Hanımın Taneleri", "Güz Sancısı" gibi filmleriyle tanınan sanatçı, "Hatırla Sevgili" ve "Çemberimde Gül Oya" gibi Türk televizyon dizilerinde de etkili yapımlara imza attı. 

Sanat dünyasında derin bir iz bırakan Giritlioğlu, kariyeri boyunca sosyal ve tarihi meselelere duyarlılığı ile biliniyordu. Kendisini toplumsal olaylara karşı duyarlı yapımlara adamış olan Giritlioğlu, sanatın birleştirici gücüne inanan ve bunu eserlerine yansıtan bir sanatçıydı. Giritlioğlu’nun vefatı, Türk sinema ve televizyon dünyasında büyük bir üzüntüye yol açtı. Ayşegül AldinçTuba BüyüküstünCansel ElçinHülya Koçyiğit gibi sanat camiasından birçok ünlü isim, kaybı üzerine başsağlığı mesajları yayınladı.

Tomris Giritlioğlu için 24 Eylül Salı günü İstanbul Devlet Tiyatrosu Torun Center'da bir anma töreni gerçekleştirilecek. Anma töreninin ardından cenaze namazı, ikindi namazını takiben Teşvikiye Camii'nde kılınacak. Ünlü sanatçının cenazesi, 25 Eylül Cuma günü Antakya Asri Mezarlığı'nda defnedilecek.

Tomris Giritlioğlu kimdir?

1957 yılında Konya’da doğan Tomris Giritlioğlu, Hacettepe Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı mezunu bir yönetmendir. Sinemaya olan ilgisi öğrencilik yıllarında başladı. TRT’de çalışırken çeşitli belgeseller çekti, ardından drama bölümüne geçti. "Suyun Öte Yanı" gibi filmlerle tanındı. Türkiye’de dönem dizisi akımını başlatarak, "Çemberimde Gül Oya", "Hatırla Sevgili" gibi dizilere imza attı. 2002’de TRT’den emekli oldu ve dizi projeleri üretmeye devam etti.

Tomris Giritlioğlu, "Salkım Hanımın Taneleri" ile büyük bir başarı yakaladı ve Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde "En İyi Film" ödülüne layık görüldü. 2008’de "Güz Sancısı" filmini tamamladı. Emekliliğinin ardından da televizyon dizilerine ağırlık verdi ve "Ihlamurlar Altında", "Asi", "Gönülçelen" gibi projelerle dönem dizilerinin öncüsü oldu.