Uluslararası Emmy Ödülleri'ne "Safir" Dizisi ve Haluk Bilginer Aday Oldu!

20.09.2024 16:56
Uluslararası Emmy Ödülleri'ne

22-24 Kasım tarihleri arasında New York’ta düzenlenecek olan 52. Uluslararası Emmy Dünya Televizyon Festivali’nde yarışacak adaylar belli oldu.

Türkiye, bu prestijli etkinlikte dizi dalında "Safir" ile, oyunculuk kategorisinde ise usta oyuncu Haluk Bilginer ile temsil edilecek. Bu yılki festivalde, dünya genelinden 21 farklı ülke, 14 kategoride toplam 56 adayla kıyasıya rekabet edecek. 

25 Kasım 2024 tarihinde gerçekleşecek olan ödül töreninin sponsorları arasında Ay Yapım, Ernst & Young, Globo, Mediafellows, Mip, Sofitel New York ve Variety gibi büyük isimler yer alıyor. Haluk Bilginer, "Şahsiyet" dizisinin ikinci sezonunda sergilediği performansla “En İyi Erkek Oyuncu” kategorisinde aday gösterildi. Bilginer, dizinin ilk sezonunda 2019 yılında aynı ödülü kazanarak dikkatleri üzerine çekmişti. Bunun yanı sıra, başrollerini İlhan Şen, Özge Yağız ve Burak Berkay Akgül’ün paylaştığı "Safir", pembe dizi kategorisinde Türkiye’nin temsilcisi olarak yer alacak. 

Bu yılki festival, dünyanın dört bir yanından yeteneklerin buluştuğu ve televizyon dünyasının en iyilerini ödüllendiren bir platform olarak heyecanla bekleniyor.

Kaynak: Birsen Altuntaş