Emin Alper İmzalı "Kurtuluş" Filminin Çekimleri Başladı!

04.09.2024 10:44
Emin Alper İmzalı

"Kurak Günler" filminin yönetmeni Emin Alper'in yeni filmi "Kurtuluş"un çekimleri başladı!

Emin Alper, son filmi "Kurak Günler" ile büyük beğeni toplamıştı ve şimdi yeni projesi "Kurtuluş" için kameraların karşısına geçti. Film, aşiretler arasında süregelen bir savaşı ve bu çatışma içinde farklı görüşlere sahip iki kardeşin güç, toprak ve hayatta kalma mücadelesini işliyor.

Alper'in yeni filmi "Kurtuluş", Hollanda merkezli Circe Films ve Yunanistan'daki Horsefly Films işbirliğiyle, Eurimages desteği alarak çekiliyor. Hikaye, eski topraklarını geri almak isteyen Beziki aşiretinin geri dönüşüyle birlikte, Hazeran aşiretinin lideri Ferit ve kardeşi Mesut'un arasındaki derin anlaşmazlıkların savaşla sonuçlanmasını konu alıyor.

Emin Alper, 2012'deki ilk uzun metrajlı filmi "Tepenin Ardı" ile sinema dünyasında büyük ses getirmişti. Ardından 2015'te "Abluka" Venedik Film Festivali'nde, 2019'da ise "Kız Kardeşler" Berlin Film Festivali'nde prömiyer yaptı. 2022 yılında Cannes Film Festivali'nde gösterilen "Kurak Günler" ile başarısını pekiştiren Alper, ayrıca "Alef" ve "Arayış" dizilerine de imza attı.

Kaynak: BoxOffice Türkiye