Türkiye'nin Bu Yılki Oscar Adayı, Zeki Demirkubuz İmzalı "Hayat" Filmi Oldu!

28.08.2024 10:59
Türkiye'nin Bu Yılki Oscar Adayı, Zeki Demirkubuz İmzalı

Zeki Demirkubuz'un yönetmenliğini üstlendiği "Hayat" filmi, Türkiye'nin Oscar aday adayı olarak seçildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ile sinema alanındaki meslek örgütlerinin temsilcilerinden oluşan Seçici Kurul, 3 Mart 2025'te 97.'si düzenlenecek olan Oscar Ödülleri'nin En İyi Uluslararası Film kategorisi için "Hayat" filmini aday gösterdi. Bu, Zeki Demirkubuz'un bir filminin ilk kez Türkiye'yi Oscar'da temsil edeceği anlamına geliyor.

"Masumiyet", "Kader" ve "Yeraltı" gibi etkileyici filmlerle tanınan Zeki Demirkubuz'un son eseri "Hayat", 15 Aralık 2023'te vizyona girdi. Film, 71 bin 302 kişi tarafından izlenerek, Demirkubuz'un en çok izlenen filmi olma başarısını elde etti. Türkiye, 1999 yılından bu yana Oscar Ödülleri'ne her yıl bir film gönderiyor, ancak bu yıl ilk kez bir Zeki Demirkubuz filmi bu onuru taşıyacak.

Demirkubuz'un hem yazıp hem de yönettiği "Hayat", dayatılan hayatı reddedip evinden kaçan Hicran'ın, annesi ve nişanlısına karşı verdiği özgürlük mücadelesini anlatıyor. Başrolünde Miray Daner'in yer aldığı filmin oyuncu kadrosunda Burak Dakak, Cem Davran, Umut Kurt, Melis Birkan, Osman Alkaş, Ozan Dağara, Doğu Demirkol ve Kayhan Açıkgöz gibi isimler bulunuyor.

Kaynak: BoxOffice Türkiye