Adana Altın Koza Film Festivali’nin Jüri Üyeleri Belli Oldu!

19.08.2024 09:54
Adana Altın Koza Film Festivali’nin Jüri Üyeleri Belli Oldu!

Bu yıl gerçekleşecek 31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin jüri üyeleri belirlendi!

31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması jürisi, bu yıl 23-29 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek olan festivalde Nuri Bilge Ceylan’ın başkanlığında toplanacak. Sinemamızın önemli auteur yönetmenlerinden Ceylan’a, jüride oyuncu ve yönetmen Mehmet Aslantuğ, oyuncu Serenay Sarıkaya, yazar ve senarist Nermin Yıldırım, yönetmen ve senarist Mustafa Kara, kurgucu Ayris Alptekin, ve yazar, film eleştirmeni, küratör Müge Turan eşlik edecek.

Nuri Bilge Ceylan, Türkiye sinemasının önde gelen isimlerinden biri olarak bu yılki jüriye başkanlık edecek. Jüri üyeleri arasında, 1994 yılında Adana Altın Koza Film Festivali’nde “Yalancı” filmiyle En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazanan Mehmet Aslantuğ da yer alıyor. Aslantuğ, “Bir Kadının Anatomisi”, “Akrebin Yolculuğu”, “Yengeç Sepeti” gibi ödüllü filmlerle tanınan bir isim.

Jürinin bir diğer üyesi olan Serenay Sarıkaya, “Medcezir”, “Şahmaran” ve “Behzat Ç. Ankara Yanıyor” gibi dizi ve filmlerdeki performanslarıyla tanınıyor. Yazar ve senarist Nermin Yıldırım, “Ev”, “Misafir” ve “Dokunmadan” gibi kitaplarıyla dikkat çekiyor.

Yönetmen ve senarist Mustafa Kara, “Kalandar Soğuğu” filmiyle tanınırken, kurgucu Ayris AlptekinKar”, “Kumbara” ve “Beni Sevenler Listesi” gibi filmlerdeki çalışmalarıyla biliniyor. Yazar, film eleştirmeni ve küratör Müge Turan da jüride yer alarak festivalin değerlendirme sürecine katkı sağlayacak.

Kaynak: BoxOffice Türkiye