Matthew Perry'nin Ölümüne Yol Açan Uyuşturucu Ağı Altında Beş Kişi Tutuklandı!

19.08.2024 09:54
Matthew Perry'nin Ölümüne Yol Açan Uyuşturucu Ağı Altında Beş Kişi Tutuklandı!

Matthew Perry'nin ölümüne ilişkin bir uyuşturucu soruşturmasında, aralarında doktorlar ve Perry'nin asistanının da bulunduğu beş kişi tutuklandı!

ABD Savcısı Martin Estrada, Matthew Perry'nin ölümüne yol açan uyuşturucu ağının, Perry'nin bağımlılık sorunlarını kötüye kullanarak ketamin sattığını açıkladı. Soruşturmada, doktor Salvador Plasencia ve uyuşturucu kaçakçısı Jasveen Sangha'nın bu süreçte başrol oynadığı ortaya çıktı. Bu ikilinin, iki ay boyunca Perry'ye yaklaşık 20 şişe ketamin sattığı ve bunun Perry'nin ölümüne neden olduğu tespit edildi.

28 Ekim 2023'te Perry, Los Angeles'taki evinin jakuzisinde ölü bulundu. Yapılan incelemelerde, ölüm nedeninin "ketaminin akut etkileri" olduğu belirlendi. İlk başta bu ölüm kazara aşırı doz olarak değerlendirilmişti, ancak Mayıs ayında federal yetkililer, Perry'nin tükettiği ketaminin kaynağını araştırmaya başladı.

Bu süreçte Sangha'nın evinde yapılan aramada 80 şişe ketamin ve diğer uyuşturucular bulundu. Ayrıca, doktor Plasencia'nın, Perry'nin bağımlılığının kontrolden çıktığını bilmesine rağmen ketamin vermeye devam ettiği ortaya çıktı. Soruşturma henüz devam ediyor.

Kaynak: Variety