Russo Kardeşler, Gelecek “Avengers” Filmlerini Yönetebilir!

18.07.2024 00:48
Russo Kardeşler, Gelecek “Avengers” Filmlerini Yönetebilir!

Joe ve Anthony Russo'nun yeni "Avangers" filmlerini yönetmek üzere döneceği konuşuluyor!

Marvel hayranlarını şaşırtan büyük bir gelişme yaşandı. “Avengers: Sonsuzluk Savaşı" (Avengers: Infinity War) ve “Endgame” filmlerinin yönetmenleri Joe ve Anthony Russo'nun, bir sonraki iki “Avengers” filmini yönetmek üzere Disney ile görüştüğü söyleniyor.

Daha önce, “Deadpool & Wolverine” filminin yönetmeni Shawn Levy'nin, “Avengers 5” filmi için Marvel'ın ilk tercihi olduğu açıklanmıştı, ancak Levy geçmişte bu teklifi reddetmişti. 

Ayrıca “Shang-Chi ve On Halka Efsanesi” (Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings) filminin yönetmeni Destin Daniel Cretton ile “Avengers 5”i yönetmesi için anlaşılmıştı, ancak Kasım 2023'te Cretton bu görevden çekildi. Aynı ay içinde, “Loki” senaristi Michael Waldron, Jeff Loveness'tan senaryo yazma görevini devraldı.

Bu durum, bir zamanlar “Avengers: Kang Dynasty” olarak adlandırılan “Avengers 5” filmi için çalkantılı bir yolculuğun son halkası. Kang karakterini canlandıran Jonathan Majors'ın aile içi şiddet davasında mahkum edilmesi ve Marvel Sinematik Evren’den çıkarılmasının ardından filmin yaklaşımı değişti. Marvel, henüz film için yeni bir isim açıklamadı, ancak büyük olasılıkla gelecek Cumartesi günü San Diego Comic-Con panelinde planları hakkında daha fazla resmi bilgi verecek.

Bu arada, Russo kardeşlerin evrene geri dönüş ihtimali, Marvel'ın geleceğe yönelik yaklaşımının ve muhtemelen “The Infinity Saga”nın ihtişamlı günlerine dönme arzusunun bir işareti. Russo kardeşler, sadece iki “Avengers” filmini değil, aynı zamanda “Kaptan Amerika: Kış Askeri" (Captain America: The Winter Soldier) ve “Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı" (Captain America: Civil War) filmlerini de yönetmişlerdi. Bu filmlerin hepsi Disney/Marvel için büyük başarılar elde etti ve “Endgame”, 2.7 milyar dolarlık hasılatıyla tüm zamanların en yüksek hasılat yapan ikinci filmi oldu.

Joe ve Anthony Russo, Marvel Sinematik Evren günlerinin sona erdiği düşünüldüğünden beri çeşitli projelerde yer aldılar. Netflix aksiyon filmi “The Gray Man”i yönettikleri gibi Prime Video dizisi “Citadel” ve Oscar ödüllü “Her Şey Her Yerde Aynı Anda" (Everything Everywhere All at Once) gibi projelerde de yapımcı olarak görev aldılar.

Avengers 5”in şu anda 1 Mayıs 2026'da, “Avengers: Secret Wars”ın ise bir yıl sonra, 7 Mayıs 2027'de vizyona girmesi planlanıyor.