"Cinnet" Filminin Yıldızı Shelley Duvall, 75 Yaşında Hayatını Kaybetti!

13.07.2024 13:37

"Cinnet" ve "Nashville" filmlerinin sevilen yıldızı Shelley Duvall, 75 yaşında hayatını kaybetti!

Shelley Duvall, Cannes Film Festivali'nde Robert Altman’ın “3 Kadın” filmiyle En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü kazanan ve Stanley Kubrick’in “Cinnet” (The Shining) filmindeki performansıyla tanınan büyük gözlü, ince yapılı oyuncu, 11 Temmuz Perşambe günü Blanco, Teksas'ta diyabet komplikasyonları nedeniyle, 75 yaşında hayatını kaybetti.

Partneri Dan Gilroy, “Sevgili, tatlı, harika hayat arkadaşım ve dostum dün gece bizi terk etti. Son zamanlarda çok acı çekti, artık özgür. Güzel Shelley, uçup git,” dedi.

Duvall, kariyerine Robert Altman’ın “Brewster McCloud” filmiyle başladı ve ardından “McCabe & Mrs. Miller” ve “Thieves Like Us” filmlerinde rol aldı. “Nashville” filmindeki performansıyla dikkat çektikten sonra Altman’ın “Buffalo Bill and the Indians” ve “3 Women” filmlerinde oynadı. 

1980’de Altman’ın “Temel Reis” filminde Olive Oyl karakterini canlandırdı. Ancak, en çok Kubrick’in “Cinnet” filmindeki Wendy Torrance rolüyle tanındı. Çekimler sırasında Kubrick’in zorlu yönetmenlik tekniklerine dayanarak unutulmaz bir performans sergiledi.

Duvall, 1980'lerde “Faerie Tale Theatre” gibi çocuk antolojisi şovları üretti. 2002 yılında oyunculuktan emekli oldu. Ancak, 2023 yılında “The Forest Hills” adlı bağımsız korku filmiyle oyunculuğa geri döndü. 

Kaynak: Variety