Oscar Ödüllü "Titanik" ve "Avatar" Yapımcısı Jon Landau Hayatını Kaybetti!

07.07.2024 17:43
Oscar Ödüllü

Oscar ödüllü yapımcı Jon Landau, 5 Temmuz Cuma günü 63 yaşında kanserden hayatını kaybetti.

Jon Landau, James Cameron'ın uzun süreli yapım ortağı olarak, “Titanik” ve her iki “Avatar” filmi ile tanınır. Landau, “Titanik” ile küresel gişede 1 milyar doları aşan ilk filmi yaptı ve bu rekoru “Avatar” ve “Avatar: Suyun Yolu” ile iki kez aştı.

Landau, 20th Century Fox'ta icra başkan yardımcısı olarak “Zor Ölüm 2”, “Son Mohikan” ve “Gerçek Yalanlar” gibi filmleri yönetti. Cameron ile çalışmaya devam eden Landau, Lightstorm Entertainment'da operasyon şefi oldu ve Dark Horse Comics, Penguin Random House'un “Avatar” basılı projeleri ve Ubisoft’un “Avatar: Frontiers of Pandora” oyunu gibi yan projelerin mimarı oldu.

Landau, neredeyse 40 yıl evli olduğu eşi Julie Landau, iki oğlu Jamie ve Jodie Landau ve kardeşleri Tina, Kathy ve Les Landau ile hala hayatta izini sürüdürüyor. Landau ile çalışanlar, onu büyük bir vizyoner ve ilham kaynağı olarak nitelendirdi. Disney Entertainment’ın eş başkanı Alan Bergman, Landau'yu "olağanüstü yetenek ve tutkusuyla unutulmaz hikayeleri sinemalara getiren bir vizyoner" olarak tanımladı.

Peter Jackson ve Fran Walsh, Landau'nun film endüstrisinde dev bir figür ve değerli bir işbirlikçi olduğunu belirttiler. “Avatar” VFX süpervizörü Joe Letteri ve editörü Stephen Rivkin de Landau'nun adanmışlığını ve ilham verici etkisini vurguladı.

Kaynak: Variety