Vizyondaki Filmlerde Bu Hafta! (28 Haziran 2024)

28.06.2024 11:46
Vizyondaki Filmlerde Bu Hafta! (28 Haziran 2024)

Bu hafta 5'i yerli 9 film vizyona giriyor.

Aralarında John Krasinski'nin yapımcıları arasında bulunduğu "Sessiz Bir Yer: Birinci Gün" filmi de bulunmakta.

Sessiz Bir Yer: Birinci Gün (A Quiet Place: Day One)

Süre: 99dk

Tür: Bilim KurguGerilimKorku

Yönetmen: Michael Sarnoski

Senarist: Bryan Woods , Michael Sarnoski

Yapımı: 2024 - ABD

Dünyanın sessizleştiği günü deneyimleyin. Sam (Lupita Nyong'o) isimli bir kadın, ultrasonik duyu yeteneğine sahip uzaylı baskının ilk aşamalarında New York'ta kapana kısılır.  "Sessiz Bir Yer" serisinde üçüncü sırada olan film, ilk filmin yan hikâyesi (spin-off) olarak gelişiyor.

La Hayde Maske

Süre: 107dk

Tür: Komedi

Yönetmen: Sefa Özçelik

Senarist: Sefa Özçelik

Yapımı: 2021 - Türkiye

Bir mahalle esnafı, La Casa de Papel dizisinden ilham alarak bir soygun gerçekleştirmeyi planlar. Pandemi etkisiyle hiçbir yerde maske bulunmayan ve fabrikaların stokçuluk yaptığı dönemde mahalle esnafı 9 kişilik amatör bir ekip kurup maske fabrikanı soymaya kalkışır.

Reel İstanbul Organize

Süre: 90dk

Tür: Komedi

Yönetmen: Bülent Orçin

Senarist: Denizhan Seçer

Yapımı: 2024 - Türkiye

Samatya’da bir gecekonduda yaşayan Turgay, bir baltaya sap olamamıştır. Kumar oynayıp hırsızlık yapar. Kendisi gibi olan çocukluk arkadaşı Kinyas ile Kumarhaneci Feramuz’a büyük bir borç takarlar ve ondan kaçıp dururlar. Bu sırada karşılarına çıkan herkesi dolandırmaya devam ederler.

Bir Zamanlar Gelecek: 2121

Süre: 92dk

Tür: Bilim KurguDram

Yönetmen: Serpil Altın

Senarist: Serpil Altın , Korhan Uğur

Yapımı: 2022 - Türkiye

21. yüzyılın sonlarında iklim krizi ve kıtlık sebebiyle yeryüzü yaşanılmaz bir hal alır. Hayatta kalabilen az sayıda insan koloni halinde yerin altına kurdukları bloklarda yaşamaya başlar. Bu gelecekte koloni sistemini kontrol eden Genç Yönetim’in aldığı “Kıtlık Kanunları” gereği sisteme getirilen yeni hayata karşılık yaşlı neslin yok edilmesi zorunludur. Yer altındaki evlerinde anne, baba, büyükanne ve çocuktan oluşarak yaşayan 4 kişilik ailenin hayatları, çiftin yeni doğan çocuğuyla değişir.

Film, A90 dağıtımıyla vizyona giriyor.

Harruk

Süre: 75dk

Tür: Korku

Yönetmen: Erkan Demir

Senarist: Erkan Demir , Ahmet Yaşar Gümüş

Yapımı: 2024 - Türkiye

Sahilde bulduğu bir şişenin içindeki notu okuyan Berat, yapılan bir büyüyü okuduğundan habersizdir. Harruk Cinleri'nin musallat olduğu Berat, kendisini ve sevdiklerini korumak için elinden geleni yapacaktır.

Blue Lock The Movie -Episode Nagi-

Süre: 91dk

Tür: AnimasyonAksiyonDram

Yönetmen: Shinsuke Ishikawa

Senarist: Muneyuki Kaneshiro , Yusuke Nomura

Yapımı: 2024 - Japonya

Seishiro Nagi, "sinir bozucu" olarak görülen tembel bir lise öğrencisidir. Sınıf arkadaşı Reo Mikage, Dünya Kupası'nı kazanma hayali kurarken onun futbola olan yeteneğini keşfeder ve onu oynamaya davet eder. Seishiro, futbol yeteneğini kanıtladıktan sonra Blue Lock Projesi'ne davet edilir. Orada Kiyoyoichi, Hacchiraku Mawaru ve Itoshi Rin dahil olmak üzere ülkenin her yerinden grevcilerle yolu kesişir.

Yakamoz

Süre: 97dk

Tür: DramTarih

Yönetmen: Ali Kerem Gülermen

Senarist: Alican Yaraş

Yapımı: 2024 - Türkiye

1924 yılında Kavalalı Balıkçı İsmail Reis ve ailesi, Türk-Yunan Nüfus Mübadelesi sebebiyle bir İç Anadolu Kasabası olan Gelveri'ye göç etmek zorunda bırakılır. Erken gelişleri sebebiyle Rum çömlekçi Dimitrios ve ailesi henüz kasabadan ayrılmadığı için bir süre aynı evi paylaşmak zorunda kalırlar.

Yüzyıl İleri

Süre: 141dk

Tür: Bilim KurguAileMacera

Yönetmen: Aleksandr Andryushchenko

Senarist: Aleksandr Andryushchenko

Yapımı: 2024 - Rusya

Günümüz Moskova'sında yaşayan Kolya (Mark Eydelstein), kendisinden yüz yıl ileride yaşayan Alisa'yla (Dasha Vereshchagina) maceralara atılır. Gelecekle pek ilgilenmeyen ve sıradan bir genç olan Kolya, hayatına devam ederken kendisinden yüz yıl ileride yaşayan Alisa küçük bir çocukken kaybettiği annesi için geçmişin izini sürer. Alisa, Kolya'yla karşılaşınca atılacakları macerada, uzay korsanlarından evreni geri almaya çalışırlar.

Şeyda

Süre: 117dk

Tür: Dram

Yönetmen: Noora Niasari

Senarist: Noora Niasari

Yapımı: 2023 - Avustralya ,  İngiltere

İranlı Şeyda (Zahra Amir Ebrahimi), 6 yaşındaki kızıyla birlikte Avustralya'ya sığınır. Hayatı tam düzene girmişken eski kocası çıkıp gelir.