"Ters Yüz 2" 155 Milyon Dolar ile Rekor Kırdı!

20.06.2024 01:37

Disney ve Pixar'ın animasyon devam filmi “Ters Yüz 2”, ilk hafta sonunda 155 milyon dolar kazandı ve yılın en büyük açılışını yaptı!

Dune: Çöl Gezegeni Bölüm İki” (82.5 milyon dolar) ve “Godzilla x Kong: Yeni İmparatorluk” (80 milyon dolar) filmlerini geride bıraktan "Ters Yüz 2", geçen Temmuz'dan beri 100 milyon doları aşan ilk film olan “Barbie” (162 milyon dolar) filminden sonra bir ilke imza attı. Film, uluslararası gişede de 140 milyon dolar kazandı ve “Karlar Ülkesi 2”yi (135 milyon dolar) geçerek tüm zamanların en büyük yurtdışı animasyon açılışı oldu.

Ters Yüz 2”, Latin Amerika'da özellikle güçlü bir ilgi gördü ve Disney'in Marvel destanı “Avengers: Endgame”in ardından tüm zamanların en büyük ikinci açılışını gerçekleştirdi. Küresel olarak, film 295 milyon dolar kazandı ve benzer pazarlarda en büyük animasyon açılışı olarak kayda geçti. 200 milyon dolarlık bir prodüksiyon bütçesi bulunan film, Pixar için büyük bir zafer anlamına geliyor. Pandemi döneminde Disney+'a gönderilen filmlerden sonra Pixar, sinema gişelerinde zorlanıyordu.

Pixar şefi Pete Docter, COVID dönemi stratejisinin izleyicileri stüdyonun filmlerini evde izlemeye alıştırdığını ve bu nedenle 2022'nin “Işıkyılı” ve 2023'ün “Elemental: Doğanın Güçleri” gibi sinemalarda daha az ilgi gören filmlerinin olduğunu belirtti. Ancak “Ters Yüz 2”nin büyük açılışı, Pixar'ın büyük ekrandaki gücünü yeniden keşfetmiş gibi görünüyor.

Aynı zamanda, “Ters Yüz 2”nin açılışı, 2015'teki orijinal filmin 90.5 milyon dolarlık açılışını geride bıraktı. İlk “Ters Yüz”, Kuzey Amerika'da 356 milyon dolar ve küresel olarak 858.8 milyon dolar kazandı. Bu açılış, Pixar tarihindeki en büyük ikinci açılış olarak kayda geçti.

Kaynak: Variety