Bir kaset çıkarmanın hayalini kuran Cengiz (Ata Demirer), Bursa'da bir çay bahçesinde şarkıcılık yapar. Fakat Taşkın (Cem Gelinoğlu) ile tanışmasıyla hayatı bambaşka bir yola girer. Cengiz, Taşkın'ın kendisine kaset yapmada yardımcı olacağına inanır. Bu sebeple de ağabeyinden borç alır. Ancak Cengiz, Taşkın ve Taşkın'ın kardeşi Arzu (Özge Özacar) bu süreçte kendilerini bir dizi talihsiz olayın içinde bulur.
Bursa Bülbülü
7,8/10
(124 oy)
179
kullanıcı bu
filmi izledi
filmi izledi
41
kullanıcının
favori filmi
favori filmi
Hata Bildir
Listeme Ekle
veya
Yeni Liste Oluştur
Liste ismi en az 3 karakter olmalıdır!
Film Afişi

Yorumlar (73)
Film, 1980’ler Bursa’sını öyle bir resmetmiş ki gazinolarda rakı eşliğinde fasıl dinleme isteğinizin önüne geçmek mümkün değil. Türk Sanat Müziği’nin o mest eden havasıyla, bir anda kendinizi “Ben de mi gazinoda çalışsam?” diye düşünürken buluyorsunuz. Tabii, Cengiz’in dostlukları ve aşkı uğruna yaptığı fedakarlıklar da göz yaşartıyor ama o kadar naif işlenmiş ki izlerken "ah ulan!" deyip gülümsemeden edemiyorsunuz.
Sonuç olarak Bursa Bülbülü, size bir taraftan kahkaha attırıp diğer taraftan kalbinize sıcacık dokunan bir film. Hem gülerken hem hüzünlenirken “bu hayat, hayalleri kovalarken güzel” dedirten tam bir nostalji ziyafeti. Cengiz’in inadına hayal kuran hali de izleyenin içine umut serpiyor, tıpkı filmin kendisi gibi!
Neredeyse 10 sene sonra filmin de güçlü bir kadın karakter olması da önemli, müzikler de harika.
ata kendi tarzını da oluşturdu zaten, bu yüzden ne ile karşılaşacağımızı az çok tahmin ediyoruz. filmin akışı, seçilen şarkılar, dönemi bazı kusurlar haricinde iyi yansıtması ve özellikle kadrosu şahaneydi.
bülent ersoy ve küçük emrah fazla karikatürize idi. ersoy o yıllarda daha kadınsıydı ve öyle konuşmazdı. emrah'ın ise zekası sayesinde nerelere geldiği malûm.
eleştirmek yersiz. koca türk sinemasında yıl boyunca topu topu 4-5 kişi film çeksin diye bekliyoruz, onlardan biri de ata demirer.
ata'ya teşekkürler; sıkıcı bir gündü ve günümüzü şenlendirdi.