Dehşetin Yüzü
6,9/10
(252 oy)
355
kullanıcı bu
filmi izledi
filmi izledi
99
kullanıcının
favori filmi
favori filmi
Dehşetin Yüzü Filminin Konusu
Geçmişinde karanlık olaylar yaşamış Rahip Burke (Demián Bichir) ve rahibe olmak için son aşamalara gelmiş genç rahibe adayı Irene (Taissa Farmiga), kendini öldürmüş bir rahibeyle ilgili araştırma yapmak için Vatikan tarafından Romanya'nın ücra bir köşesindeki bir manastıra gönderilir. Manastırın sırrını öğrenen ikili, sadece hayatlarını değil, hayatlarını adadıkları inançlarını da ortaya koyarak bir rahibe formuna karşılarına çıkan şeytani güçle savaşacaktır.
Filmi Ekleyen: Adalente
Hata Bildir
Listeme Ekle
veya
Yeni Liste Oluştur
Liste ismi en az 3 karakter olmalıdır!
Film Afişi

Yorumlar (166)
conjuring serisi gibi gizem, gerilim ve korkuyu iyi harmanlamaktan çok "supernatural" dizisi tadında.
saçmalıklar fazlaca maalesef. yani sürekli rahibe kılığında gezen zombi bir iblis, vatikan'ın çok güvenip işi verdiği ama hiçbir şey bilmeyen bir papaz vesaire. tâbi bir de karakterlerin geçmişine dair bir şey bilmiyoruz, pat diye dracula filmlerinden fırlamış kasvetli transilvanya manastırına koyulup olacakları izletiyorlar.
yine de türü sevenleri tatmin edecektir. bu sebeple ikincisini de izleyeceğim.
İlk çıktığı yıllarda izleseydim belki çok etkilenirdim ama gerilimini pek beğenmedim . Bilindik sahneler ve abartılar mevcuttu. Makyaj ekibi güzel çalışmış ama senaryo daha inandırıcı olabilirdi. Serinin ikinci filmi çıktığı için bu filmi izledim. Böyle bir filmin var olduğunu bile bilmiyordum. Puanım 6/10
——————————————————————————————————————————————————————————————————
Onun dışında filmle ilgili olmasa da bana göre ülkelerin türlere göre kaliteli film sıralaması yapıcam.
ABD (fantastik/bilim kurgu/süper kahraman)
Güney Kore (aksiyon/macera/dram/romantik/suç/polisiye)
İspanya (korku/gerilim/gizem)
Hindistan (biyografi/spor/müzikal/dram/komedi)
Rusya (arada bilim kurgu ve savaş filmleri çok başarılı olan filmler çıkarıyor)
Japonya (arada dram/savaş türünde güzel filmler çıkarılıyor)
Çin (arada aksiyon/macera tarzında filmleri güzel oluyor.)
Türkiye (komedi/biyografi)
Verdiğim bu kısa bilgi kendi düşüncem. Hangi tarzları seviyorsanız o ülkenin yapımlarına yönelebilirsiniz. İspanya ve Güney Kore kendi türlerinde tartışmasız en iyileridir. Abd genellikle yüksek bütçeli ve görsel efektlere dayalı filmlerde birinci sırada. Diğer ülkeler de genel filmler kaliteli olmasa da arada bir başarılı kendi türlerinde başarılı film çıkarabiliyorlar.
Güney Kore , İspanya , ABD ve Hindistan yapımlarını izleyenler bana göre sinema gurmesidir. Bu yorumu başkaları da görsün diye birkaç film yorumlarıma daha ekleyeceğim.
——————————————————————
Korku ve Gerilim olarak iyi filmdi izlenir.
Sonu bir ilginçti ne oldu sonuç ney bunları cevabı yok havada kalmış biraz.
Birazda mantık hataları olan bir film spoiler yazısından sonra söylüycem.
10/7
SPOİLER!!!
Filmde çelişkiler var mesela Kötü varlığın silahla hasar görmesi gibi ve bide klisenin savaş zamanı bombalanınca yerin yarılıp kötü varlığın ortaya çıkması. Yani madem fiziksel şeyler etki ediyor 2 kat taş döşeyememişlermi bir temel yapsalarmış oraya taşla falan kapatsalarmış şeytannın çıktığı yere. Dünyadaki bomba mermi gibi fiziksel birşeylerin öteki dünyadakilere etki edebilmesi bir mantık hatası bence. Böyle düşünce cehheneme bağlanan yeri kapatmak için İsa`nın kanınada ihtiyaç yokmuş bombalama ile açılabiliyorsa 2-3 tane taşlada kapatılabilinirmiş bu açıdan bakarsak.
Normalde çok takılmam böyle şeylere ama hem gerçek hikaye deyip hemde bunun gibi saçmasapan şeylerin yaşanması film zevgini bozuyor.